A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfi ellen fogyasztók megtévesztésének vétsége miatt.

A férfi egy gazdasági társasággal szerződést kötve, mint megbízott, vállalta a társaság által forgalmazott termékek termékbemutató előadások keretében történő értékesítését.

Az egyes termékbemutatókon különleges árkedvezmény vonatkozásában megtévesztő tájékoztatást adott a vásárlóknak, így 2015. április végén Putnokon ötrészes edénykészlet, 2 db inframatrac és kétrészes edénykészlet termékbemutatóján eredeti árként valótlanul 1 390 000 Ft-ot jelölt meg, míg a termékbemutatón történő vásárlás esetére 194 999 Ft akciós vételi lehetőséget biztosított, amely áron egy nő megvásárolta a terméket, amelynek tényleges piaci értéke 140 000 Ft volt.

A férfi 2015 augusztusában és szeptemberében Miskolcon és Sárospatakon tartott termékbemutatókat, amelyeken masszázsfotelt, lábmasszírozót és edénykészletet kínált szintén valótlanul 1 465 000 Ft-os eredeti árral, míg a termékbemutatón megvásárlásakor 389 999 Ft akciós vételárat hirdetett. A termékeket ezen az áron vásárolták meg tőle, míg azok tényleges piaci értéke az érékesítés napján 125 000 Ft volt.

Az ügyészség a férfivel szemben pénzbüntetést indítványozott.

Hozzászólások lezárva.