A sajtóban „Bróker Marcsi”-ként nevezett vádlott ellen különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Szolnoki Törvényszéken folyamatban lévő bűnügyben a 2019. december 10-én tartott tárgyaláson megtörtént a terhelttel szemben 2019. december 16-ával alkalmazható kényszerintézkedésre irányuló ügyészi és védői indítványok megtételére.

A vádlott terhére rótt bűncselekmények közül a legsúlyosabbat a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, ezért – tekintve, hogy az ügyében még nem született elsőfokú ítélet – három évig lehet letartóztatásban. Ez a határidő 2019. december 16-án fog lejárni.

A letartóztatás megszüntetése a három évi tartam közelgő letelte miatt kötelező. Ugyanakkor az a tény, hogy a vádlott a hatóságok elől megszökött, továbbá, hogy a bűnismétlés veszélye is fennáll, másik személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés, a bűnügyi felügyelet elrendelését indokolttá teszi, amelyhez a nyomkövető technikai eszköz használatának elrendelése is szükséges.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a törvényi rendelkezéseknek megfelelve indítványozta a terhelt letartóztatásának megszüntetését. Ezzel egyidejűleg indítványt tett arra is, hogy a Törvényszék rendelje el a vádlott bűnügyi felügyeletét, amelyhez kapcsolódóan a terhelt mozgásának ellenőrzését nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával biztosítsa.

Hozzászólások lezárva.