Dr. Polt Péter legfőbb ügyész 2017. november 20-án átadta a Jászberényi Járási Ügyészség Jászberény, Lehel vezér tér 30. sz. alatt felépült új székházát.

Az épülettel megszűnik az ügyészek eddigi zsúfolt, a munkavégzést megnehezítő elhelyezése. Ennek köszönhetően az ügyészi munka egy komfortos, a modern építészeti irányelveknek is megfelelő, korszerű irodaházban folytatódhat.

A Jászberény főterén, igényesen kialakított épület jól illeszkedik a környezetében lévő más, városképi szempontból jelentős épületekhez. A háromszintes székházban, 460 m2-en megfelelő méretű irodákat, irattárat, továbbá ügyfélfogadó, kihallgató és egyéb funkcionális és kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki.

A szolnoki építészek által tervezett irodaházat, a kivitelező tizenöt hónap alatt, jó minőségben építette fel. A beruházás 276 millió forintba került. Az építkezés teljes fedezetét az ügyészség költségvetése biztosította.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az ünnepségen a meghívott vendégek előtt hangsúlyozta, hogy az ügyészi szervezet évtizedek óta megbízható, kiszámítható és magas színvonalon teljesítő tényezője Magyarországon a jogbiztonságnak és a jogegységnek. Ezt a magas színvonalat hivatott biztosítani az az infrastrukturális fejlesztési folyamat, amelynek egyik állomása az új jászberényi ügyészségi épület.

A szalag átvágásával a legfőbb ügyész birtokba adta az új épületet a Jászberényi Járási Ügyészség dolgozóinak.

Hozzászólások lezárva.