Dr. Polt Péter legfőbb ügyész 2018. október 4-én átadta a Tiszafüredi Járási Ügyészség Tiszafüred, Béke tér 4/A. szám alatt felépült új székházát.

Az épülettel megszűnik az ügyészek eddigi zsúfolt, a munkavégzést megnehezítő elhelyezése. Ennek köszönhetően az ügyészi munka egy komfortos, 21. századi építészeti irányelveknek is megfelelő, korszerű irodaházban folytatódhat.

A kétszintes székházban 293 m2-en tágas irodákat, irattárat, továbbá egyéb funkcionális és kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki. Az épület részét képezi két vendégszoba, ahol a Tisza-tó környékére pihenni érkező ügyészségi alkalmazottak kulturált elhelyezésben részesülhetnek.

A szolnoki építészek által tervezett irodaházat, a kivitelező 13 hónap alatt, építette fel. A beruházás 164 millió forintba került. Az építkezés teljes fedezetét az ügyészség költségvetése biztosította.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az ünnepségen a meghívott vendégek előtt hangsúlyozta, hogy az igazságszolgáltatást – beleértve az ügyészséget is – nem szabad távol vinni a lakosságtól, a maguk igazát, jogos igényét kereső polgároktól, hanem kisebb településeken is mindenütt, ahol bíróság működik, meg kell tartani, meg kell erősíteni az ügyészi szervezetet. Ennek az útnak egy fontos állomása a mai székházavatás is.

A szalag átvágásával a legfőbb ügyész birtokba adta az új épületet a Tiszafüredi Járási Ügyészség dolgozóinak.

Hozzászólások lezárva.