2017. március 3. napján átadásra került a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ, melyben helyet kapott az újonnan létrejött Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség.

2017. január 1. napjától létrejött a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség. A járási ügyészség a 2017. március 3. napján ünnepélyes keretek között átadott Szigetszentmiklósi Igazgatási Központban kapott helyet, a Szigetszentmiklósi Járásbírósággal, a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitánysággal és a Szigetszentmiklósi Járási Hivatallal egy épületben.

Az átadó ünnepségen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, dr. Polt Péter legfőbb ügyész, dr. Handó Tünde az OBH elnöke, Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

A megnyitó ünnepségen tartott beszédében dr. Polt Péter legfőbb ügyész – egyebek mellett – kiemelte, hogy az elmúlt években töretlen a fejlődés az ügyészség infrastrukturális beruházásaiban. Ennek fontos állomása a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség új székháza. Az épületben helyet foglaló szervezeteknek a törvényi feltételeknek megfelelően, egymást kiegészítve kell szolgálniuk a jog- és közbiztonságot, összefoglalóan: a közjót.

Az újonnan létesült járási ügyészség mintegy 350 m2 alapterületen, XXI. századi komfortfokozatú épületrészben kapott helyet. A járási ügyészség a Szigetszentmiklósi Járásbíróság illetékességi területén – Szigetszentmiklóson és a térségében elhelyezkedő nyolc településen elkövetett bűnügyekben – jár el.

Hozzászólások lezárva.