Fellebbezett a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az un. Szeviép ügyben az ítélőtábla mai döntésével szemben. 

A harmadfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a Szegedi Törvényszék másodfokú ítéletét két vádlottra vonatkozó részében hatályon kívül helyezte, és a másodfokú bíróságot új eljárásra utasította. Az időközben elhunyt harmadik vádlottra az eljárást megszüntette.

A SZEVIÉP-ügyként ismertté vált büntetőügy három vádlottját az elsőfokon eljárt Szegedi Járásbíróság csődbűncselekmény bűntettének elkövetése miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. A másodfokú eljárásban a Szegedi Törvényszék a járásbíróság bűnösséget megállapító ítéletét megváltoztatva a vádlottakat a vád alól felmentette.

A Pécsi Ítélőtábla harmadfokú tanácsa a Szegedi Törvényszék felmentő ítéletét oly mértékben megalapozatlannak tartotta, hogy annak kiküszöbölésére a harmadfokú eljárásban nem volt lehetőség. Ezért a mai napon kihirdetett végzésével a másodfokú ítélet két vádlottra vonatkozó részét hatályon kívül helyezte, és a másodfokú bíróságot új eljárásra utasította. Az időközben elhunyt harmadik vádlott tekintetében – az első- és másodfokú ítéletek rá vonatkozó részeinek hatályon kívül helyezése mellett – az eljárást megszüntette.

Az ítélőtábla végzése ellen az ügyész fellebbezést terjesztett elő. Az eljárás a Kúria előtt folytatódik.

Hozzászólások lezárva.