A Salgótarjáni Járási Ügyészség két salgótarjáni férfi ügyében emelt vádat, akik 2019 tavaszától értékesítettek bódító hatású anyagokat.

Az egyik férfi hosszabb ideje fogyasztott már bódító hatású anyagokat, amikor 2019 év elején megállapodott ismerősével, hogy ilyen anyagok terjesztésébe kezdenek.

A férfi az internetről jutott hozzá új pszichoaktív anyaghoz – a felépítésében és hatásában a kannabiszra hasonlító szintetikus anyaghoz – amelyet a társának adott át.  Ő készítette el az árusítani kívánt anyagot úgy, hogy dohányt vásárolt, majd a beszerzett szintetikus kannabionidot acetonban feloldva rápermetezte a dohányra. A kereskedési tevékenységet ő végezte, ugyanakkor a régebb óta fogyasztó társa szervezte ismeretsége útján a vevőkört, a szállította az anyagot, illetve a vásárlókat is.

A vádlottak 2019 október hónapig közösen árulták az új pszichoaktív anyagot Salgótarjánban, illetve kezelték a pénzt is. A nyomozó hatóság több mint egy tucat általuk ellátott fogyasztóval szemben intézkedett.

Az ügyészség a terjesztővel szemben – aki korábban kapott már felfüggesztett szabadságvesztést és a nyomozás során mindvégig letartóztatásban volt – börtönbüntetés, társa esetében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek, 2 év 6 hónap börtön- illetve 2 év, 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását tartja indokoltnak.

 

Hozzászólások lezárva.