A Mohácsi Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy román férfi ellen, aki 2019 nyarán több, mint 50 migráns személyt szállított Magyarországról az osztrák határhoz.

A román férfi 2019 júniusában négy alkalommal szállított Magyarországon illegálisan tartózkodó, harmadik országbeli állampolgárokat a déli határtól a magyar-osztrák államhatárhoz abból a célból, hogy a migráns személyek jogszabályi rendelkezések megszegésével az államhatárt átléphessék.

A román férfi az első három alkalommal 40 külföldi személyt szállított át az országon.

2019. július elején a férfi a Baranya megyei Kölked határában 12 migráns személyt vett fel gépkocsijába abból a célból, hogy őket az országon keresztül vigye az osztrák államhatárhoz.

Útközben a gépkocsit Mohács közelében a rendőrök igazoltatták, és megállapították, hogy az autóban 12, Magyarországon illegálisan tartózkodó személy van.

A férfi a migráns személyektől alkalmanként és személyenként 600-700 Eurót kapott a szállításért.

A román férfi cselekménye folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés.

A férfi letartóztatásban van.

A rendőrség által az elfogáskor készített fotók itt tekinthetők meg:

Hozzászólások lezárva.