A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben újabb gyanúsítottat hallgatott ki, akinek a bíróság elrendelte a távoltartását.

Mint ahogy arról korábban tájékoztatást adtunk (/a-budapesti-nyomozo-ugyeszseg-osszehangolt-akcioja-egy-kiterjedt-ingatlan-csalasi-ugyben-videoval/ és /letartoztatasi-inditvany-es-ujabb-gyanusitas-az-idoskoruak-serelmere-elkovetett-ingatlan-csalasi-ugyben/), a Budapesti Nyomozó Ügyészség mintegy két héttel ezelőtt összehangolt akció eredményeként tíz személyt – köztük négy ügyvédet – hallgatott ki gyanúsítottként időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozó ügyészek a napokban újabb gyanúsítottat hallgattak ki, egy 29 éves nőt.  A rendelkezésre álló adatok szerint, 2017. év elején a nő és élettársa (az ügy egyik korábbi gyanúsítottja) egy 88 éves férfit oly módon tévesztettek meg, hogy a sértett előtt testvéreknek adták ki magukat, majd miután a bizalmába férkőztek, rávették, hogy vegye feleségül a nőt. Ezt követően családostul beköltöztek az időskorú sértett lakásába, őt pedig a lakás egy kis helyiségébe költöztették. Az ezt követő időszakban rendszeresen elkérték a pénzét, volt olyan, hogy erőszakkal megakadályozták, hogy elhagyja a lakást, valamint tettlegesen bántalmazták.

A fenti cselekmény személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, a sértett sanyargatásával, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett csalás bűntette megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.

A budapesti nyomozó ügyészek a nővel szemben távoltartás elrendelésére tettek indítványt, azzal, hogy a bíróság kötelezze a gyanúsítottat az időskorú sértettel közösen használt lakás elhagyására, valamint arra, hogy a sértettel semmilyen formában ne lépjen kapcsolatba, tartsa tőle távol magát. Az ügyészség álláspontja szerint ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy a sértettel közös háztartásban élő gyanúsított a sértett sérelmére újabb bűncselekményt követne el, valamint az időskorú férfi befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást.

A bíróság az indítvánnyal egyezően négy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezéssel éltek ellene.

Hozzászólások lezárva.