A Somogy Megyei Főügyészség indítványa alapján 2018. április 12-én újabb személy előzetes letartóztatását rendelte el a Kaposvári Járásbíróság a hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt Kőrös Gusztáv Tibor és társai ellen folyó nyomozásban.

Az ügynek jelenleg tizenkét gyanúsítottja van, akik közül most már hat személlyel szemben rendelte el a bíróság a legsúlyosabb kényszerintézkedést.

A gyanú szerint Kőrös Gusztáv Tibor magát hivatalos személynek adta ki, és így több vállalkozótól kért jelentős összegeket azzal az ígérettel, hogy az általuk benyújtott pályázatoknál, kedvezőbb elbírálás érdekében, hivatalos személynek pénzt fog juttatni. A nyomozás jelenlegi állása szerint százharminc millió forintot szerzett meg ezzel a módszerrel.

Azért, hogy hivatalos minőségében senki ne kételkedjen, a vállalkozókkal megbeszélt találkozókra rendvédelmi szervek tagjainak ruházatát és felszerelését imitáló, azzal összetéveszthető ruházatot viselő személyek kísérték. Most egy újabb olyan személy letartóztatására történt meg, aki a gyanú szerint rendvédelmi szerv tagjának beöltözve támogatta Kőrös Gusztáv Tibor gyanúsítottat több bűncselekmény elkövetésekor is.

Kőrös Gusztáv Tibor gyanúsított képviselőjelöltként indult a 2018. évben megtartott országgyűlési választáson Bács-Kiskun megye 3. számú egyéni választókörzetében. Mivel képviselőjelöltként nyilvántartásba vették, és a jogszabályi rendelkezések alapján őt a képviselőkkel azonos mentelmi jog illette meg, ezért vele szemben a büntetőeljárás nem volt folytatható, és a korábban elrendelt előzetes letartóztatását is meg kellett szüntetni. A Legfőbb Ügyész kezdeményezésére a Nemzeti Választási Bizottság 2018. március 14-én jogerősen felfüggesztette Kőrös Gusztáv Tibor gyanúsított mentelmi jogát, amelyre tekintettel ismét őrizetbe vették. A bíróság előzetes letartóztatását rendelte el 2018. március 15-én.

 

Hozzászólások lezárva.