A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt, az elkövetés után 30 napon belül gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a letartóztatott férfit, aki az alvó sértett táskájából emelte el annak tabletjét.

A büntetett előéletű vádlott egy október végi hajnalon látta meg a kaposvári távolsági buszpályaudvar várótermében alvó sértettet, akinek szerencsétlenségére táskájából kilógott a tabletje. A férfi kivárta, míg a váróteremben csak a sértett maradt, és a még mindig alvó férfi feje alatt lévő táskából kivette a tabletet, amit hazavitt.

A vádlott rendszeresen megfordult a buszpályaudvaron, ezért még aznap sikerült őt azonosítani a kamerafelvételek, illetve azok vallomásai alapján akikkel rendszerint egy távolsági buszon szokott utazni. A rendőrség már a bűncselekmény napján lefoglalta a 37.500,- Ft értékű tabletet, amit a sértettnek vissza is adott.

A Kaposvári Járásbíróság a férfivel szemben 2 év és 4 hónap börtönbüntetést, valamint 3 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ítélettel szemben az ügyészség a büntetés súlyosítása végett fellebbezést nyújtott be.

Hozzászólások lezárva.