A Székesfehérvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt indítványozta annak a sárbogárdi férfinak a letartóztatását, aki engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket, valamint értékesítette is azokat.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt 2014 – ben történt elítélését követően több alkalommal éles lőfegyvereket és lőszereket szerzett meg és tartott anélkül, hogy azok tartására engedéllyel rendelkezett volna. A gyanúsított a lőfegyverekből és lőszerekből több ízben értékesített is. A rendőrhatóság a terhelt lakóhelyén, valamint élettársánál több lőfegyvert, illetve töltényt foglalt le.

A gyanúsított büntetett előéletű, cselekményét a hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaidejének hatálya alatt követte el, tekintetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés végleges.

Hozzászólások lezárva.