A Tatabányai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat, három elkövetővel, köztük két tatabányai férfival szemben, akik 2018. évben Herceghalom és Tatabánya területén kábítószerrel kereskedtek, valamint kábítószert fogyasztottak.

A vádirati tényállás lényege szerint a letartóztatásban lévő elsőrendű vádlott herceghalmi munkahelyén 2018. évben rendszeresen értékesített marihuána fajtájú kábítószert társának, a másodrendű vádlottnak, aki a kábítószer egy részét elfogyasztotta, a többi részét pedig Tatabányán több személynek, köztük a harmadrendű vádlottnak adta el.

A másodrendű vádlott nemcsak kereskedett a kábítószerrel, hanem fogyasztott is belőle, és 2018. augusztus 25-én 00 óra 12 perckor Tatabánya lakott területén marihuána befolyása alatt, bódultan vezette a gépkocsiját.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság elsőrendű vádlott letartóztatását tartsa fenn, elsőrendű és másodrendű vádlottat szemben börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélje és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, másodrendű vádlottat ezen túlmenően a járművezetéstől is tiltsa el. A harmadik, kábítószerfogyasztó vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy amennyiben az elkövetők a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a szabadságvesztés mértékét elsőrendű vádlottal szemben 4 évben, a másodrendű vádlottal szemben pedig 3 év 6 hónapban állapítsa meg a bíróság.

Hozzászólások lezárva.