A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki időskorú sértettek sérelmére követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

A gyanúsított 2018. október 11-én, Salgótarján városközpontjában, az utcán megszólította az idős sértettet, neki gyapjúból készült ágyneműgarnitúrát kínált megvételre. A nő ajánlatát a sértett elfogadta, majd a sértett lakásához mentek, ahol az idős sértett 2 garnitúra ágyneműt megvásárolt, amiért 158.000 forint készpénzt adott át a gyanúsítottnak. A nő ekkor a sértett figyelmetlenségét kihasználva, a lakásból jogtalanul eltulajdonított 1.391.000 forintot.

A zsákmánnyal azonban a gyanúsított nem elégedett meg, mivel 2018. október 23. napján, egy – ezidáig ismeretlen – társával visszament a sértett lakására. A sértett beengedte őket, majd amíg a sértettet a gyanúsított társa feltartóztatta, addig a nő ellopta a sértett további 1.991.000 forintját, majd a lakásból távoztak.

A gyanúsított a sértettnek 3.382.000 forint kárt okozott.

A gyanúsítottat nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt hallgatta ki a nyomozó hatóság.

A terhelt büntetett előéletű lopások miatt, jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt áll. Vele szemben a Salgótarjáni Járásbíróságon csalás miatt is eljárás folyik, de más megyében is van ellene nyomozás, a jelen cselekménnyel azonos módszerrel elkövetett bűncselekmény miatt. A gyanúsított a sértettek idős korát és figyelmetlenségét kihasználva követ el vagyon elleni bűncselekményeket, rendszeres haszonszerzésre törekedve.

A gyanúsított a másik, bírósági szakban folyamatban lévő ügyében állt már kényszerintézkedés alatt, majd annak megszüntetését követően követte el az újabb vagyon elleni bűncselekményeket, melyeket azóta már ismeretlen társával együtt, illetve Nógrád megye határain kívül is folytat. Ezekre is figyelemmel a Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva, egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt.

Hozzászólások lezárva.