A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a járműben kilenc afgán állampolgárt akart Nyugat-Európába csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a rendőrség a gyanúsítottat 2020. július 27-én, éjjel, Ásotthalom külterületén, az 55-ös számú főúton ellenőrizte. Az ukrán férfi az általa vezetett gépkocsiban kilenc utast szállított, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A gyanúsított az ismeretlen megbízójától kapott utasítás szerint a Magyarország területére mások által illegálisan átkísért migránsokat Nyugat-Európa felé szállította volna.

A járási ügyészség a több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal mindenben egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított illetve védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé.

A rendőrség által készített fénykép itt tekinthető meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/embercsempeszt-fogtak-a-rendorok-az-55-os-uton

 

Hozzászólások lezárva.