A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség csalás miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki internetes hirdetéssel ejtette tévedésbe a sértettet.

A vádlott 2017. január elején egy néhány hónapos, megkímélt állapotú, nagyméretű, kisállat- és dohánymentes lakásból származó ülőgarnitúrát kínált eladásra az egyik internetes hirdetési portálon. A hirdetésre jelentkezett sértett élettársa telefonon egyeztetett a hirdetővel az ülőgarnitúra méreteiről, aki e-mailben az ülőgarnitúra adatait a valósnál jóval nagyobbnak írta le.

A vádlott és a sértett magállapodása alapján a futárszolgálat 2017. január közepén leszállította a bútort a sértett bátonyterenyei lakására, ahol a sértett – anélkül, hogy kibontotta volna a küldeményt – utánvéttel kifizette a megegyezés szerinti 83.290,- Ft vételárat, amit a szállítási díj levonása után a vádlott meg is kapott.

A sértett csak másnap csomagolta ki a bútort, ekkor észlelte, hogy a termék semmiben nem felel meg a hirdetésben szereplő, illetve a vádlott által neki megadott adatoknak: kisebb és láthatóan több éve használt volt, emellett ki volt égetve és állatszőrrel volt szennyezett.

Az elkövető a valótlan hirdetési adatok megadásával jogtalan haszonszerzés céljából szándékosan tévedésbe ejtette a sértettet, ezzel 83.290,- Ft kárt okozott neki, amely azóta sem térült meg.

A vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását, valamint az okozott kár megtérítését és a felmerült bűnügyi költségek megfizetését indítványozta.

Hozzászólások lezárva.