Megütötte az ittas sértettet, aki elesett, beütötte a fejét, amelybe később belehalt; a Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlott, egy 49 éves férfi 2017. november 20-án, a kora délutáni órákban a III. kerület, Miklós téren és környékén sétált a kutyáival. A Harrer Pál utcában a férfi felfigyelt a 62 éves, ittas állapotban lévő sértettre, aki az utcán vizelt. A vádlott ezt szóvá tette a sértettnek, ami miatt rövid szóváltásba keveredtek egymással, majd a sértett elindult a Miklós tér irányába. Az azonos irányba tartó vádlott kissé lemaradva követte. A 62 éves férfi útközben hangosan és trágár módon szidalmazta a 49 éves férfit, aki felgyorsítva utolérte, és folytatták a korábbi szóváltásukat.

A vita hevében a vádlott egy alkalommal fejen ütötte a sértettet, aki hanyatt esett, beütötte a fejét, elveszítette az eszméletét.

A sértettet a mentők kórházba szállították, ahol szakszerű ellátást kapott, azonban a sérülése miatt 2018. elején elhunyt.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy a tipikus és sokak által egyszerű indulati cselekménynek tartott egyszeri ütés is könnyen végződhet tragédiával.

Hozzászólások lezárva.