A vád szerint a 41 éves férfi tavaly szeptemberben is megpróbált ellopni egy biciklit egy VIII. kerületi társasház zárt udvaráról, az őt tetten érő biztonsági őrre pedig kést fogott.

A vádirat szerint a vádlott 2017. szeptember 20-án éjjel a VIII. kerületi társasházhoz ment, felfeszítette a bejárati ajtót, majd bement a házba azért, hogy onnan értékeket tulajdonítson el.

A férfi ezután a társasház belső udvarán tárolt kerékpárokat nézegette, rángatta, majd az egyik, lakattal lezárt kerékpárról a lakatot megpróbálta levágni, amikor a társasház biztonsági őre őt tetten érte és értesítette a rendőrséget. Mivel a biztonsági őr próbálta a vádlottat a rendőrök kiérkezéséig visszatartani, közöttük szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott fenyegetésképpen elővett a zsebéből egy kést és azt az őrre fogta. A másik férfi ekkor eleinte hátrálni kezdett, de utána követte a vádlottat, és a társasház kijárata előtt ismét megpróbálta feltartóztatni. Ekkor azonban a vádlott félrelökte őt olyan erővel, hogy elesett, ezután pedig elhagyta a helyszínt.

A menekülő férfit a kiérkező rendőrök fogták el, és nála a kést, valamint az elkövetéshez használt fogót is megtalálták

A vád szerint a többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő vádlott a fenti eseten kívül, rövid időközön belül öt másik kerékpárlopást is elkövetett, ezért a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség őt összesen 6 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével, illetve vétségével vádolja. A vád tárgyát képező bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a bűnhalmazat miatt is – a 6 év szabadságvesztést is meghaladhatja.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által közzétett korábbi felvételek az elkövetésről az alábbi linken elérhetők:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kest-rantott-0

 

Hozzászólások lezárva.