A negyvenhárom éves vádlott tavaly májusban egy VII. kerületi lakásban összeszólalkozott ismerősével, majd a vita hevében egy konyhakéssel mellkason szúrta a másik férfit.

A vádlott 2017 májusában szívességi lakáshasználóként költözött be a VII. kerület, Damjanich utcai lakásba. Az ingatlanban ekkor már ott lakott egy, a tulajdonos által korábban befogadott nő, a vádlott volt anyósa, és egy másik férfi, a későbbi sértett, is.

A három lakó és a lakás tulajdonosa 2017. május 20-án az esti órákban a lakásban tartózkodott, és mindannyian alkoholt fogyasztottak. A vádlott nem sokkal később, már ittas állapotban, családi ügyek miatt szóváltásba keveredett a másik ott lakó férfival.

A vád szerint a vita hevében a vádlott a konyhapultról magához ragadott egy konyhakést, és azzal mellkason, szívtájékon szúrta a másik férfit. A sértett a szúrás után összeesett, hozzá a lakás tulajdonosa hívta a mentőket.

A sértett az elszenvedett sérülések következtében rövid időn belül a helyszínen életét vesztette. A sértett élete a helyszínre érkező szakszerű orvosi segítség ellenére sem volt megmenthető, arra az azonnali orvosi ellátás mellett is csak minimális esély lett volna.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

 

Hozzászólások lezárva.