Az elkövetés idején 17 éves fiúval szemben aljas indokból elkövetett emberölés bűntette a vád.

Az ügy vádlottja és a sértett ugyanannak a budapesti gimnáziumnak a tanulója volt. Miután megismerkedtek, a fiú udvarolni kezdett a nála egy évvel idősebb lánynak, majd egy ideig kapcsolatban is voltak. A vádlott féltékenysége, és ebből adódó viselkedése miatt azonban a lány végül 2017 októberében szakított vele.

A vádlott a sértett döntését nem fogadta el, az elutasítást nem vette tudomásul, a szakítást követően sűrű telefonhívásokkal és üzenetekkel zaklatta a lányt, így próbálta rávenni őt a kapcsolat felvételére. A sértett többször kérte volt barátját, hogy hagyja őt békén, egyúttal azonban attól is tartott, hogy a fiú esetlegesen kárt tesz magában.

A vádirat szerint 2018. január 12-én a sértett egy buszmegállóban találkozott a fiúval,. Együtt buszra szálltak és a vádlott hazakísérte őt a XVII. kerületi lakóházba. A lépcsőházban folytatták a beszélgetést, ami azonban egy idő után vitává, majd veszekedéssé fajult. Ennek során a vádlott a hátizsákjából elővett egy kést, és azzal a fiatal lányt súlyosan bántalmazta.

A bántalmazás következében a sértett azonnal elveszítette az eszméletét és a földre zuhant. Ekkor a vádlott – őt a földön hagyva – kiszaladt a házból.

A sértett halála elkerülhetetlenül bekövetkezett, életének megmentésére nem volt esély.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben aljas indokkal elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Életkorára tekintettel, a vele szemben kiszabható büntetés felső határa 15 évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott jelenleg is letartóztatásban van. A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a kényszerintézkedés további fenntartására.

Hozzászólások lezárva.