A bűncselekmény tavaly májusban történt; a támadó a vád szerint nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel ölt.

A vádirat szerint az ügy vádlottja – egy 29 éves férfi – a vádbeli időszakban anyagi gondokkal küzdött. Ebben az időben, 2017 áprilisában egy internetes oldalon ismerkedett meg a sértettel, akivel ezután néhány alkalommal találkozott is a nő XXI. kerületi lakásában.  A vádlott a találkozások, beszélgetések, illetve a lakás berendezése alapján felmérte a sértett anyagi helyzetét.

Az elkövetés napján, 2017. május 11-én a kora esti órákban a vádlott – a sértettel megbeszéltek szerint – újra elment a nő lakására. Ezen az estén a férfi azért, hogy az értékeit megszerezze, megtámadta a nőt. A vád szerint megragadta a sértettet, és kitartóan bántalmazta, először ököllel többször megütötte, azután pedig egy késsel támadt rá. A sértett a bántalmazás következtében perceken belül a helyszínen életét vesztette.

A vádlott ezután magához vette a sértett készpénzét, mobiltelefonját, laptopját, fényképezőgépét, valamint néhány ékszerét, majd távozott a lakásból. A laptopot és a fényképezőgépet már másnap eladta egy ismerősének.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, és határozott ideig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt, mely esetben a szabadságvesztés büntetési tételének felső határa 20 év.

Az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság által korábban közzétett videó a következő linken elérhető:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/feladta-magat-a-korozott-ferfi-videoval

 

 

Hozzászólások lezárva.