A Komáromi Járási Ügyészség kisebb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik Komárom-Esztergom Megye egyik településén 2019 márciustól májusig kilenc sértett hétvégi házát törték fel.

A vádirati tényállás szerint a három férfi megélhetésük biztosítása érdekében, rendszeres haszonszerzésre törekedve abban állapodott meg, hogy szervezetten vagyon elleni bűncselekményeket fognak elkövetni. Ennek megfelelően a vádlottak Komárom-Esztergom Megye egyik településén kilenc sértett hétvégi házának feszítették fel az ajtaját és a sértettektől különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el, 2.484,- Forintól 65.860,- Forintig terjedő értékben. A vádlottak az egyik férfi autójával szállították el az eltulajdonított értéktárgyakat.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerik, abban az esetben a bíróság az elsőrendű, különös visszaeső vádlottat 2 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 3 év közügyektől eltiltásra, másodrendű vádlottat 1 év 10 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 2 év közügyektől eltiltásra, harmadrendű vádlottat pedig 1 év 6 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. Ezen túlmenően az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottakkal szemben vagyonelkobzást rendeljen el, valamint a sértettek kárának megfizetésére kötelezze őket.

Hozzászólások lezárva.