A Komáromi Járási Ügyészség vádat emelt egy húsz éves férfival szemben, aki arra igyekezett rábírni két tanút, hogy az ellene indult tulajdon elleni szabálysértési eljárásban valótlan tartalmú vallomást tegyenek.

A vád szerint a húszéves férfi ellen 2019. augusztus 14-én mobiltelefon eltulajdonítás miatt volt folyamatban szabálysértési eljárás a Komáromi Rendőrkapitányságon. Ebben az ügyben a hatóság a vádlott két ismerősét idézte tanúként, melyről tudomást szerzett a vádlott is. A vádlott készített egy hangüzenetet, melyben arra akarta rábírni a két tanút, hogy valótlanul azt vallják a hatóság előtt, hogy a vádlott nem a sértett mobiltelefonját vette magához és vitte el, hanem a sajátját.

A felvételt a két tanú 2019. szeptember 10-én ismerte meg, azonban a vádlott felhívásának nem tettek eleget, és a szabálysértési hatóság előtt azt a valóságnak megfelelő nyilatkozatot tették, hogy a vádlott tulajdonította el a sértett mobiltelefonját.

A szabálysértési hatóság tulajdon elleni szabálysértés miatt elmarasztalta a vádlottat és pénzbírsággal sújtotta.

A vádlott a hamis tanúzásra felhívás vétségét súlyos testi sértés bűntette miatt kapott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság egy év négy hónap fogházbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a súlyos testi sértés bűntette miatt kiszabott szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

Hozzászólások lezárva.