A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki Komárom egyik utcáján az általa vezetett személygépkocsival gyorsan hajtott, emiatt neki ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő gépjárműnek. Az ütközés következtében a vétlen gépjármű sofőrje maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket is szenvedett.

A vádlott 2018. október 25. napján a déli órákban Komárom lakott területén a megengedett sebességet átlépve vezette a személygépkocsit. A férfi egy jobbra ívelő útkanyarulatban vészfékezett, de a sebessége miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol az autója nekiütközött a sértett által vezetett, szabályosan haladó személygépkocsi bal első részének.

A sértett az ütközés következtében 8 napon túl gyógyuló, valamint maradandó fogyatékosságot eredményező csuklóízületi, kulcscsonttöréssel és nyakcsigolyatöréssel járó sérüléseket szenvedett.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ-nek azt a szabályát, amely kimondja, hogy személygépkocsival lakott területen legfeljebb 50 km/h sebességgel szabad közlekedni.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, 1 év 7 hónap 15 nap középmértéket elérő, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett, fogház fokozatú szabadságvesztést szabjon ki, és a vádlottat a közúti járművek vezetésétől hosszabb időtartamra tiltsa el.

A bűncselekményről készült fotók az alábbi oldalon tekinthetők meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/komarom-esztergom-megyei-osszesito-415

Hozzászólások lezárva.