A Pest Megyei Főügyészség húsz ember ellen emelt vádat, akik részt vettek tavaly Ráckevén egy tömegverekedésben, amelynek során többen súlyosan megsérültek.

A vád szerint a két ráckevei nagycsaládhoz köthető személy között konfliktus alakult ki. Ennek oka az volt, hogy az egyik család tagjának a másik család egyik tagja 2019. augusztus 23-án olyan tudatmódosító szert adott, amelytől az rosszul lett. Emiatt tettleges és verbális összetűzés is történt a családok között az esetet követően.

2019. augusztus 29-én a korábban vásárolt szertől rosszul lett férfi családjának több mint tíz tagja jelent meg a másik családhoz tartozó személyek lakóhelyének hátsó szomszédjában. Az egyre bővülő csoport bekiabálásokkal és dobálózással hergelésbe kezdett, majd a másik fél ingatlanjának bejáratához vonult, közben egyikük egy kisteherautóval – amelynek platóján több fegyvernek használható tárgy volt – lezárta az utca bejáratát is a csoport mögött. Ezután a platóról felfegyverkezve, vascsövekkel, kardokkal, késekkel, kapákkal, lapátokkal, vasvillával és gumilövedékes fegyverrel érkezett a csoport az ingatlan bejáratához.

Erről értesülve a fenyegetett család környéken lakó tagjai is felfegyverkeztek és majdnem húsz fős csoportba verődve a helyszínre siettek. Az utcán összetalálkozva a két csoport egymásnak feszült és tömegverekedés alakult ki, amelynek során válogatás nélkül mindkét oldal használta a keze ügyébe kerülő, fegyverként használható tárgyakat.

A verekedésnek az vetett véget, hogy mindkét oldalon a bevetett eszközök hatására több súlyos illetve életveszélyes sérülés is keletkezett, amelyek közül volt olyan is, amely halálhoz vezethetett volna.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség húsz személy ellen emelt vádat, többségüket súlyos élet elleni bűncselekménnyel – így emberölés bűntettének kísérletével, életveszélyt okozó- illetve súlyos testi sértés bűntettének kísérletével – továbbá többszörösen minősített garázdaság bűntettével illetve kiskorú veszélyeztetésével vádolva.

Az eset kapcsán készített rendőrségi video az alábbi linken érhető el:

Hozzászólások lezárva.