Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki úgy akarta elkerülni a szabálysértési felelősségre vonást, hogy azt állította a rendőrségen, a háza elől ellopták az autóját.

A vádirat szerint a férfi 2019. június 22-én, este, Egerben autózott, éjjel egy óra körül, a Vörösmarty út és II. Rákóczi Ferenc út közötti viadukton, amikor egy útfelbontási árokban elakadt, és onnan nem tudott kihajtani. A vádlottnak nem volt jogosítványa, az autónak sem voltak érvényes okmányai, ezért a rendőri intézkedéstől tartva a gépkocsit hátrahagyta.

Az elkövető egerbaktai otthonából felhívta hajnal 5 óra körül a 112 segélyhívó vonalat, és azért, hogy a gyanút magáról elterelje, bejelentette, hogy valaki elvitte a háza elől a nyitott állapotban hagyott autóját, melyben az indítókulcs is benne volt.

A bejelentés alapján a rendőrség jármű önkényes elvételének gyanúja miatt nyomozást rendelt el, a férfit később az üggyel kapcsolatban tanúként hallgatta ki. Ekkor a vádlott végül feltárta, hogy a bejelentett bűncselekmény valójában nem történt meg, és ő szenvedett balesetet a gépkocsival.

Az Egri Járási Ügyészség a vádlottal szemben büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetése vétsége miatt nyújtott be vádiratot, melyben arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki, valamint kötelezze a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség viselésére is.

 

Hozzászólások lezárva.