A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a kübekházi férfival szemben, aki az év elején fényes nappal rabolt ki egy idős nőt Szegeden.

A vádirat szerint a 80. életévében járó, mozgásszervi betegségekben szenvedő sértett 2017. február 20. napján délben Szegeden az egyik társasház alatti átjárón közlekedett, amikor a vádlott mellélépett és egy alkalommal ököllel arcon ütötte. Az ütés következtében a sértett szemüvege leesett és maga a sértett is földre esett. A vádlott ezt kihasználva a sértett jobb vállán levő táskát lerántotta és azzal együtt elfutott. A rendőröknek rövid időn belül sikerült őt elfogni, így a sértettet ért kár nagy része megtérült. A sértett a vádlott ütése következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja.

A vádlott röviddel a bűncselekmény elkövetését megelőzően szabadult feltételesen korábbi jogerős szabadságvesztés büntetéséből, így a cselekményt erőszakos többszörös visszaesőként követte el.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.