A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2017. májusában egy vitát követően megölte, majd elásta barátnőjét.  

A vádirat szerint vádlott egy lakóházban élt a sértettel az utóbbi tulajdonát képező szeged- tápéi ingatlanban. A vádlott és a sértett között 2017 májusában a házban szóváltás, majd verekedés kezdődött. A vita során mindketten kölcsönösen, több alkalommal, ököllel testszerte megütötték, illetőleg megrúgták egymást, a vádlott ütéseinek egy része sértett fejét érte. A verekedés során a vádlott a hason fekvő sértettet egy nadrágszíj segítségével fojtogatni kezdte, majd puszta kézzel tovább szorította a nyakát, melynek következtében a sértett megfulladt, és életét vesztette.

A nő a sértett holttestét a lakóházból kihúzta a kertbe és az udvarban lévő medence céljára kiásott, mint egy 25-40 cm mélységű üregbe helyezte, majd lepedővel, bambuszdarabokkal és forgáccsal letakarta. Ezt követően a holttestet grillgyújtó folyadékkal leöntötte és meggyújtotta, majd miután a test összeégett, csemperagasztó folyadékkal leöntötte, betemette és a terület fölé sziklakertet emelt.

A bűncselekmény elkövetésének időpontjában sértett rendelkezett egy szegedi ingatlannal, amelynek albérlője is volt. A nő a sértett halálát követően az albérlőt tévedésbe ejtette azzal, hogy azt közölte, a sértettnek évekre börtönbe kellett vonulnia ,és szóban meghatalmazta őt a lakás albérleti díjának beszedésére. A vádlott megtévesztő nyilatkozata után az albérlő havi 40 ezer forintot törlesztett még mintegy 14 hónapon keresztül vádlottnak. A vádlott így a bérleti díjra ténylegesen jogosult örökösöknek mintegy 560 ezer forint kárt okozott.

A barátnő sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 2019. február 26. napján a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki a vádlottat, melynek során figyelmeztették a hamis vád törvényes következményeire is. A vádlott a bűncselekmény elkövetésének elismerése mellett olyan tartalmú vallomást tett, mely szerint a sértett megölését követően egy ismerősét áthívta, aki kérésére segített neki a holttest elégetésében, eltüntetésében. A vallomásra figyelemmel az ismerőst a nyomozó hatóság elfogta, majd gyanúsítottként kihallgatta és őrizetbe vette. A nyomozás egyéb adatai, valamint vádlottnak a későbbiekben tett, megváltoztatott tartalmú vallomására figyelemmel a nyomozó hatóság az ismerős őrizetét megszüntette, míg a Csongrád Megyei Főügyészség a gyanúsítottkénti felelősségre vonás ellen bejelentett panaszának helyt adva, vele szemben az eljárást megszüntette.

A főügyészség az elkövetőt emberölés bűntettével, nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, továbbá büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő nő bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.