A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 32 éves salgótarjáni férfi ellen, akinek cselekményei között rablási kísérlet, csalás, sikkasztás és lopás is szerepel.

A férfivel szemben hat, üzletszerűen elkövetett bűncselekmény miatt történt vádemelés.

Egy Kft. ügyvezetőjeként 2017. második felében mintegy 2,6 millió forintot sikkasztott el úgy, hogy a cég bankszámláján kezelt pénzeszközökből több mint egy millió forintot sportfogadásra költött, valamint további másfél millió forintot vett fel a bankszámláról, amelyet saját céljaira költött.

2017. augusztus végén az egyik salgótarjáni bankban hitelkártya, majd személyi kölcsön igénylést nyújtott be összesen több mint 1,6 millió forintra. Az összegeket saját céljaira felhasználta, de egyetlen alkalommal sem fizette meg a kölcsönök törlesztőrészleteit, mivel a törlesztés már azok felvételekor sem állt szándékában és arra vagyoni-jövedelmi viszonyai miatt lehetősége sem volt.

Mindezeken kívül áruházi lopás, kölcsönkért technikai eszközök elsikkasztása is szerepel a bűnlajstromán, de a saját testvére sérelmére is követett el lopást.

Végül a férfi 2018. május 16-án hajnalban fejére húzott kapucnival, az arcát eltakarva bement az egyik salgótarjáni dohányboltba, ahol a kezében lévő törött üveget a nyakánál fogva megfenyegette az eladót a kasszában lévő bevétel megszerzése érdekében.

Az eladó a vádlott fellépésétől és a kezében lévő letört üvegtől megrémült és kiabálni kezdett, miközben a vádlott továbbra is fenyegetőzött, de végül – tartva attól, hogy vevők mennek az üzletbe – kirohant a helyiségből és elszaladt, így zsákmány nélkül maradt.

A letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás, üzletszerűen elkövetett csalás, sikkasztás és lopás miatt emelt vádat, vele szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyektől eltiltását indítványozva.  Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Hozzászólások lezárva.