A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi nővel és férfival szemben, akik egy intézetben gondozott fiatalkorút szerveztek be prostitúciós tevékenységre.

A vádlottak 2016 júliusában ismerkedtek meg a fiatalkorú lánnyal, akinek felvetették, hogy  végezne-e pénzért mással szexuális tevékenységet. A beszélgetés során szóba került az is, hogy hogyan oszlana meg közöttük az ebből kapott pénz, és hogy egy internetes közösségi oldalon keresztül tartsák a kapcsolatot. Pár nap múlva mindkét vádlott felkereste a fiatalkorú lányt a tartózkodási helyéül szolgáló intézetben, majd a nevelőket megtévesztve azzal, hogy a lány barátai, az intézetet elhagyták. Ezt követően előbb Hódmezővásárhelyre mentek, majd Szegeden béreltek lakást. A megállapodásnak megfelelően 2016 júliusa és októbere között a vádlottak különböző szexuális tartalmú internetes oldalakon hirdetéseket jelentettek meg, illetőleg a bérelt lakás egyik helyiségét is prostitúciós tevékenység folytatására biztosították. A lány a lakásban 2016 szeptembere és októbere közötti időszakban több személynek vagyoni ellenszolgáltatásért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtott úgy, hogy a vádlottak egyike intézte a prostitúciós tevékenység folytatására vonatkozó telefonhívások fogadását, a telefonra bejelentkezők megadott címre irányítását, míg a másik vádlott gépkocsival szállította a lakáshoz a fiatal lányt.

A prostitúciós tevékenységért cserébe kapott ellenszolgáltatásokat a vádlottak megszerezték és abból részben magukat kitartatták.

A járási ügyészség a vádlottakat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettével, valamint prostitúciót folytató személlyel való kitartással elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.