A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két görög férfival szemben, akik tavaly nyáron egy iraki állampolgárt próbáltak az unió területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlottak 2018. június 22-én valamivel éjfélt megelőzően jelentkeztek belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen egy személygépkocsi utasaként, illetőleg vezetőjeként. A személygépkocsiban tartózkodott még egy iraki állampolgár is, akivel már korábban megállapodtak abban, hogy Hollandiába szállítják. Ebből a célból az iraki férfit Belgrádban felvették, majd betanították, hogy ő egy görög állampolgár, illetőleg adtak neki egy hamis görög személyi igazolványt is.

A Magyarország és így az unió területére történő belépéskor intézkedő magyar rendőröknek feltűnt, hogy az iraki állampolgár a görög nyelvet nem beszéli, ezért őt, valamint a vádlottakat előállították.

A járási ügyészség embercsempészés bűntette, valamint közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a görög férfiakkal szemben.

A vádlottak egyike óvadék letétbe helyezése mellett szabadlábon védekezik, míg a másik vádlott a vádemeléskor letartóztatásban volt.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.