A Pápai Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy 38 éves férfival szemben, aki 2020 áprilisában egy pápai patikába tört be.

A vádirat szerint az elkövető éjjel, ittasan ment a gyógyszertárhoz, ahol előbb a gazdasági bejárat ajtaját akarta felfeszíteni. Miután a próbálkozása eredménytelen maradt, a főbejárathoz ment, és késével ennek ajtaját törte fel. A férfi a gyógyszertárban, mintegy 145.000 forint értékben 180 doboz nyugtató hatású gyógyszer vett magához, valamint közel 53.000 forintot is ellopott.

A vádlottat azonban a biztonsági szolgálat megzavarta, ezért a lopott pénzzel és gyógyszerekkel a patika ablakán kimászott, majd a nyitott bejárati ajtón keresztül a szomszédos lakóházba menekült be, ahol a rendőrök elfogták.

A férfinál az ellopott értékeket megtalálták, így a bűncselekménnyel okozott kár ezen része megtérült. Az elkövető az ajtók feszegetésével, illetve felfeszítésével ugyanakkor több mint 260.000 forint rongálási kárt is okozott, melynek megtérítése érdekében a sértett képviselője polgári jogi igényt jelentett be.

A járási ügyészség a vádiratában a letartóztatásban lévő és különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a sértett polgári jogi igényének elbírálását indítványozta az ügyben ítélkező Pápai Járásbíróságnak.

A rendőrség által korábban kiadott – videót és fényképeket is tartalmazó – közlemények az alábbi linkeken érhetők el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/tetten-ertek-a-rendorok-a-gyogyszertari-tolvajt#2

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-rendorok-elfogtak-a-gyogyszertari-tolvajt

 

Hozzászólások lezárva.