A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 66 éves gyulai férfival szemben, aki az egyik gyulai városnéző kisvonat vezetőjeként a zebrán ütötte el a gyalogost.

A vádlott 2018. június 12. napján, 09 órakor egy egyedi gyártmányú, vontatójárműből és két pótkocsiból álló városnéző kisvonatot vezetve közlekedett Gyula lakott területén, a Béke sugárúton, az Árpád utca felől a Jókai Mór utca irányába kb. 15 km/h sebességgel. A járműben legalább 20 fő utazott. A férfi a haladása közben nem biztosított áthaladási elsőbbséget a Béke sugárút úttestjén lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen neki jobbról balra, gyalogosan – kerékpárját tolva – áthaladó sértettnek, és elütötte. A sértett a baleset következtében súlyos fej- és arcsérüléseket szenvedett.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ 43.§ (1) bekezdésében foglaltakat, amely szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, melynek büntetési tétele 1 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik.

Hozzászólások lezárva.