A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal az anyával és két fiával szemben, akik 2015-ben kedvezőtlen anyagi helyzetükön úgy segítettek, hogy új pszichoaktív anyagokkal, illetőleg kábítószernek minősülő más termékekkel kereskedtek.

Az anya és két fia, akik közül az egyik még fiatalkorú volt a bűncselekmény elkövetésekor, egy közösen használt informatikai eszközzel  működtettek egy weboldalt, amelyen különböző erősségű és fantázianevű, legálisnak feltüntetett, füstölőként reklámozott anyagokat árultak. A hirdetett anyagok között volt azonban kábítószer és új pszichoaktív anyag tartalmú termék is.

Az internetes vásárlás utánvéttel zajlott oly módon, hogy az oldalra történő belépés után a rendelési felületen  kellett kiválasztani a termék fantázianevét és a mennyiségét. Meg kellett adni azt is, hogy a vevő betöltötte a 18. életévét, a vevő nevét, valamint azt, hogy a küldeményt hova postázzák. Az üzenetváltások, illetőleg a visszaigazolások kizárólag az interneten történtek és a rendelt anyagokat általában másnap már kézbesítették.

A nyomozás során legalább négy személyt sikerült azonosítani, akik az ország különböző területein lakva rendeltek a családtól pszichoaktív anyagot vagy kábítószert. Közülük legalább ketten cigarettát sodortak az anyagból és elszívták, de rosszul lettek tőle és kórházba kerültek. Az ügyészség a vádlottakat folytatólagosan, társtettességben, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.  

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.