A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt emelt vádat azzal az elkövetővel szemben, aki 2017.  február 1-én Tatán kiskorúakat ütött el a gyalogos átkelőhelyen személygépkocsijával.

Az elkövető Tatán éjszakai sötétségben, közvilágítással rendelkező útszakaszon, nedves, csúszós aszfaltburkolatú úton, esőben történő közlekedése során a személygépkocsijával a kijelölt gyalogos átkelőhelyet nem fokozott óvatossággal, és nem megfelelő sebességgel közelítette meg,  ezért nem  biztosított elsőbbséget az átkelőhelyen szabályosan haladó két kiskorú sértettnek.

A vádlott gépjárműve bal elejével az egyik sértettnek úgy neki ütközött, hogy a sértett előbb a motorháztetőre, majd az aszfaltra zuhant. A sértettnek három hónap alatt gyógyuló arccsonttörése,  valamint jobb térdének elülső keresztszalag szakadása keletkezett. A keresztszalag sérüléséből a térd kis fokú mozgáskorlátozottságával járó maradandó fogyatékosságként értékelhető állapot alakult ki.

A jármű vezetője a személygépkocsi visszapillantó tükrével a másik sértettet is elsodorta, amely miatt neki nyolc napon belül gyógyuló csípőzúzódást okozott.

Az ügyészség a vádiratában – a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben – végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, a közúti járművek vezetésétől  meghatározott időre történő eltiltását és a felmerült bűnügyi költség megfizetésére kötelezését  indítványozta.

Az elkövető  cselekményét a  Tatai Járásbíróság bírálja el.

Hozzászólások lezárva.