A Kiskunhalasi Járási Ügyészség hatósági eljárás megzavarásának vétsége miatt vádat emelt két férfi ellen, akik 2018. szeptember 14-én délelőtt egy kiskunhalasi vendéglátóhelyen ittas állapotban trágár kifejezésekkel szidalmazták a hatósági ellenőröket és agresszív fellépésükkel megzavarták, átmenetileg akadályozták a hatósági eljárást.

A 48 és 62 éves férfiak 2018. szeptember 14-én délelőtt egy kiskunhalasi kocsmában italoztak, amikor megjelentek az élelmiszer-biztonsági ellenőrzést végző hivatalos személyek.

Az ittas vádlottak a szakhatósági ellenőrzés megkezdését észlelték és trágár kifejezéseket használva egyre indulatosabban szidalmazták az ellenőrzést végző hölgyeket.

A vádlottak többszöri felhívás ellenére sem hagytak fel az agresszív fellépésükkel, mely nemcsak az ellenőrökben, hanem a kocsma alkalmazottjában is félelmet keltett.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai a vádlottak cselekménye következtében félbeszakították az ellenőrzést és értesítették a rendőrséget, melyről a vádlottak tudomást szereztek és távoztak a helyszínről.

A hatósági ellenőrzés lefolytatására csak a vádlottak távozását követően volt lehetőség.

A járási ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 2 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a szabadlábon lévő vádlottak büntetlen előéletűek – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.