A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón férfival szemben, aki közel 12 kg heroint próbált meg Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a férfi hazájában több mint 9.000 eurós tartozást halmozott fel, amelyet nem tudott megfizetni. A tartozás rendezésének fejében elvállalta az eljárás során ismeretlenül maradt személy felkérésére, hogy gépkocsijában elrejtve kábítószert szállít, kilónként 500 euró ellenében Albániából Svájcba.

A vádlott ennek érdekében 2018. március 20. napján, Macedóniából Albániába utazott a saját tulajdonát képező személygépkocsival, majd Tiranában találkozott megbízóival, és megbeszélték a szállítás részleteit. Ezt követően átvett a megbízójától egy kézitáskát, benne 15 db kábítószert tartalmazó csomaggal, azokat kivette a táskából és kisebb egységekre bontotta, majd a gépkocsiban korábban kialakításra került rejtekhelyeken elhelyezte. Ezt követően megkérte két rokonát, hogy kísérjék el az útra, azt állítva nekik, hogy gépkocsit kell vásárolnia.

A vádlott 2018. március 21. napján, reggel 6 órakor jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából a röszkei autópálya határátkelőhelyen, ahol a beléptetés során elrendelt vizsgálat keretében megtalálták, majd lefoglalták a kábítószert tartalmazó csomagokat.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a 22 csomag barna színű por kábítószernek, heroinnak minősül, amelynek tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.

A Csongrád Megyei Főügyészség a macedón férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.