A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az öt férfival szemben, akik idén tavasszal bántalmaztak egy makói férfit.

A vádirat szerint 2017. április 8-án a sértett férfi az esti órákban szeszesitalt fogyasztott, majd éjfél előtt egy makói szórakozóhelyre ment. Itt tartózkodott az öt vádlott is egy nagyobb társasággal, akik szintén ittas állapotban voltak. A sértett a viselkedése miatt szóváltásba keveredett a vádlottakkal is, akik felszólították, hogy távozzon, aminek a sértett eleget is tett, de rövid idő múlva mégis visszatért. Ekkor ismét kikísérték őt a szórakozóhelyről, de az utcán újból szóváltásba keveredett a vádlottakkal, egyikükkel kölcsönösen arcon ütötték egymást. A sértett megijedt a vádlottak erőfölényétől, ezért el akart menekülni, de utolérték őt, körbefogták, majd miközben a ruháját rángatták, megpróbálták őt megrúgni, megütni. A sértettnek ekkor még sikerült kiszabadulnia és elfutnia. A vádlottak közül hárman utánaszaladtak, illetőleg a vádlottak hozzátartozói is utánuk indultak, hogy lássák, mi történik, miközben a sértettet szidalmazták. Amikor a sértettet utolérték, a vádlottak egyike őt a falhoz szorította és ököllel, nagy erővel fejen ütötte, emiatt a sértett megszédült és elesett, de ekkor még felállt. Az egyik vádlott ezután ököllel nagy erővel a tehetetlen sértettet fejen ütötte, aki emiatt összeesett és elvesztette eszméletét.

A mentősöknek újra kellett éleszteniük a sértettet, azonban a kórházba szállítást követően másnap reggel elhunyt. A férfi halálát az ökölütések miatt kialakult agyduzzanat és légzésbénulás okozta, s azt a szakszerű ellátás sem tudta elhárítani.

A főügyészség a vádlottak közül a fejre mért ökölütéseket kifejtő két személyt halált okozó testi sértés bűntettével vádolja, míg további három, a halálos ütéseket megelőző, attól térben és időben eltérő bántalmazásokat kifejtő vádlottat csoportos garázdaság bűntettével vádol.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni. A vádlottak közül a halálos ökölütést kifejtő férfiak előzetes letartóztatásban vannak.

Hozzászólások lezárva.