A Heves Megyei Főügyészség hat férfival szemben emelt vádat, akik részesei voltak annak a kábítószerek kereskedelmével foglalkozó helyi hálózatnak, amely több kilónyi marihuána adásvételében vett részt.

Az ügy egyik vádlottja 2017 novemberében találkozott egy férfivel, aki nagyobb mennyiségben vásárolt volna tőle kábítószert, elsősorban delta-9-THC hatóanyag tartalmú marihuánát. Mivel a fiatalember nem rendelkezett elegendő anyaggal, felvette a kapcsolatot négy későbbi vádlott társával, akik – egy további vádlott közreműködésével – vállalták, hogy megszerzik számára azt a jelentős mennyiségű drogot, amit a vevő megrendelt. A vádlottak abban állapodtak meg, hogy a kábítószer értékesítést követően valamennyien a közreműködésük arányában részesülnek majd az eladásból származó bevételből.

A vádlottak először november elején szállítottak a vevő számára csaknem fél kilónyi marihuánát, aminek átadására egy egri áruház parkolójában került sor. Itt a vevő helyben kifizette a kialkudott 600.000 Ft vételárat, melyet szállítói elosztottak egymás között. Ezt követően november végén újabb egy kilogramm, majd decemberben további 800 gramm marihuána átadására került sor, amiért a vevő készpénzben egymillió forint feletti összeget fizetett.

Az eladott, összesen több mint két kilogramm súlyú, és kétmillió forintot meghaladó értékű kábítószert a nyomozó hatóság lefoglalta.

A Heves Megyei Főügyészség a vádlottakat kábítószer-kereskedelem bűntettével illetve kábítószer birtoklásának vétségével vádolja. Vádiratában az elkövetőkkel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabására, vagyonelkobzásra, valamint a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt. Emellett indítványozta a lefoglalt jelentős mennyiségű kábítószer elkobzását, valamint azt is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottakat a 4.759.033 Ft összegű bűnügyi költség megfizetésére.

Hozzászólások lezárva.