A Komáromi Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele bűntettének továbbá többrendbeli lopás vétségének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki a munkahelyén lopta meg a sértetteket, az egyiküktől elvett indítókulcs használatával pedig egy személygépkocsit is jogtalanul vezetett.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2018. január 6-án Ácson meglátogatta régi ismerősét. A lakásban egy őrizetlenül hagyott táskából egy pénztárcát lopott, amelyben készpénz, személyes iratok és bankkártya volt. A vádlott egy buszmegállóba érve nézte át a pénztárca tartalmát, a készpénzt még aznap elköltötte, a pénztárcát, az iratokat és a bankkártyát pedig elégette.

Az elkövető 2018. július 13-án egy gazdasági társaság ácsi telephelyén dolgozott, 18.40 órakor rosszullétet színlelt, engedélyt kért a csoportvezetőjétől, hogy hazamenjen. A férfi ekkor az öltöző helyiségbe ment, és onnan tíz sértett öltözőszekrényéből tulajdonított el készpénzt, karórát, márkás cipőt, rövidnadrágot, napszemüveget. Az egyik szekrényből magához vette a sértett gépkocsijának indítókulcsát és irattárcáját  a benne lévő közokiratokkal, bankkártyával.

A férfi az eltulajdonított rövidnadrágot, cipőt, és napszemüveget magára vette, majd az éjfélt követően 1 órakor a portán keresztül távozott. A cég parkolójából az egyik szekrényből elvett indítókulccsal elvitte a sértett személygépkocsiját, azzal Nagyigmánd, Bábolna érintésével Ács-Jegespusztára hajtott. A vádlott hajnali 2 órakor két barátját vette fel a gépkocsiba, majd a gépjárművet Bana érintésével Győrbe vezette, itt a Rába- parton állította le, ahol a vádlottat rendőrjárőr intézkedés alá vonta.

A vádlott ezt követően 2019. február 12-én egy másik gazdasági társaság ácsi telephelyén jelent meg alkalmi munkavégzés céljából. Itt bement átöltözni a férfi öltözőbe, ahol észrevette, hogy az egyik öltözőszekrény ajtaján lévő lakatban benne maradt a kulcsa. A vádlott ekkor az öltözőszekrényt átkutatta, innen 244.000,-Ft készpénzt és egy pénztárcát tulajdonított el. A sértett a lopást a délelőtti órákban észlelte, rendőri segítséget kért, amely után ruházatátvizsgálás során az eltulajdonított készpénzt a vádlottnál fellelték, így a sértett kára megtérült.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a letartóztatásban lévő vádlottat börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, továbbá 23.050,-Ft vagyonelkobzásra, valamint a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek részére az okozott kár megtérítésére ítélje.

Hozzászólások lezárva.