Üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja a Kisvárdai Járási Ügyészség azt a helyi férfit, aki egy ténylegesen nem létező, szlovákiai nyereményre hivatkozással kért a sértettektől több tízmillió forintot, amit nem fizetett vissza.

A vádirat szerint a férfi 2012 májusában szabadult börtönbüntetéséből, amit szintén csalásért kapott. Ezt követően rendszeresen kijárt Szlovákiába, ahol sportfogadásokat kötött, de nagy nyereményt nem ért el.

2014-ben a vádlott megismerkedett egy helyi lakossal, akinek azt hazudta, hogy Szlovákiában egy pontosan meg nem határozott összegű nagy nyereményt ért el sportfogadáson, aminek a lehívásához pénzre van szüksége. A sértettnek a vádlott 92 millió forintot ígért arra az esetre, ha kölcsönökkel segíti a nyeremény megszerzésében. 2017. májusáig a sértett több részletben összesen 26.100.000,- forintot adott át a vádlottnak, aki azt fogadásokra és egyéb célokra költötte.

Egy másik helybéli sértettől 5 millió forintot kért részletekben a vádlott, neki 27 millió forint visszafizetését ígérte a nem létező nyereményre hivatkozással. Egy további sértett 1,5 millió forintot adott át a vádlottnak azért, hogy a külföldi nyereményhez hozzájuthasson, azonban a vádlott ezt a pénzt is elköltötte.

Az ügyészség három rendbeli csalással vádolja a férfit, mely bűncselekményekért halmazati büntetésül 2-12 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy bűncselekmények elkövetését tagadó vádlottat a bíróság ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyektől.

A büntetőeljárás a Kisvárdai Járásbíróságon folytatódik.

Hozzászólások lezárva.