A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járásbíróságon.

 A vádirat szerint 2020 februárjában egy borsodi településen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyek elfogása zajlott, amikor egy intézkedés alá vont személy egy családi házba menekült. Az ingatlanban tartózkodókat a rendőrök többször felszólították, hogy a házból jöjjenek ki, azonban a 21 éves férfi és 26 éves nővére ennek nem tettek eleget.

A testvérek nem engedték be a rendőröket a házba, a bejárati ajtót megpróbálták bezárni, majd amikor a rendőrök be akartak menni, annak belülről tartottak ellen azt kiabálva, hogy oda nem megy be senki, nem érdekli őket, hogy rendőrségi akció zajlik.

Miután az ajtót a rendőrök testi erővel benyomták, két egyenruhát viselő rendőr ment be a házba, a fiatal férfi a nappali falán rögzített, nagy tűzerővel rendelkező dobtáras gépkarabélynak látszó, valójában gáz-riasztó fegyvernek minősülő, gumilövedékes puskát vett magához és azt gyakorlottan tartva, három méter távolságból a rendőrökre fogta azt kiabálva, hogy „mi van?”.

A rendőrök ekkor szolgálati lőfegyverüket elővéve kihátráltak az ingatlan udvarára, ahonnan újra felszólították a vádlottakat arra, hogy jöjjenek ki. A nő ekkor kilépett a házból és gyors léptekkel az egyik rendőr felé indulva kiabálni kezdett, hogy „ide nem lehet bejönni, mit képzelnek”, majd hozzávetőleg fél méter távolságból, kezeit a nyaka irányába nyújtva a rendőr felé ugrott és a kabátjánál fogva megrángatta.

A rendőrökre fegyverrel támadó letartóztatásban lévő férfit fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló nővérét hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja az ügyészség.

A nyomozó ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, a bíróság ítélje a férfit 4 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra, míg lánytestvérét 1 év 9 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre.

Hozzászólások lezárva.