A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a svájci állampolgárral szemben, aki közel 2000 frankos tartozása okán vállalta el kábítószer csempészését.

A vádirat szerint a vádlott Svájcban közel 2000 frank összegű tartozást halmozott fel, amelyet hitelezőinek nem tudott megfizetni. Az adósság rendezése érdekében elvállalta egy az eljárás során ismeretlenül maradt személy felkérésére, hogy gépkocsiban elrejtve kábítószert szállít Koszovóból Svájcba. Ennek érdekében a megbízói által rendelkezésére bocsátott svájci honosságú gépkocsival Magyarországon keresztül Koszovóba hajtott, ahol ugyancsak ismeretlenek a járműben kábítószert rejtettek el.

A vádlott ezt követően 2018. április 2-án a reggeli órákban jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen. Az útlevélellenőrzést követően másodlagos vizsgálatra került sor a gépkocsira nem jellemző, szokatlanul rövid csomagtér miatt. Az utólagos ellenőrzés során a gépjármű hátsó üléssora mögött, az utólagosan kialakított rejtekhelyről 13 csomag és mintegy 15 kg kannabiszra jellemző növényi anyag került elő és lefoglalásra.

A vádlott által birtokolt és Magyarország területére behozott anyag marihuánát tartalmazott, amely kábítószernek minősül és amelynek tiszta hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottal szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.