A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy huszonnégy éves, tiszakécskei férfivel szemben, aki 2017. március 30-án, Szentkirály közelében, az általa vezetett autóval halálos balesetet okozott.

A vád szerint a  vádlott 2017. március 30-án, délután, Szentkirály lakott területén kívül, a 4622. számú úton, Szentkirály felől Kecskemét irányába közlekedett gépkocsijával. Jó látási viszonyok voltak, a vezetés során szemből erősen sütött a nap, az úttest hibátlan aszfaltburkolata száraz volt.

A vádlott a megengedettnél nagyobb, mintegy 98-100 km/h sebességgel haladt, amikor előzni kezdett egy lassú járművet, ami egy mezőgazdasági permetezőt vontatott. Az előzés előtt azonban nem győződött meg arról, hogy a szembejövő forgalmi sáv kellő távolságban szabad-e, ezért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba áttérve frontálisan összeütközött egy szemből érkező autóval.

Az ütközés hatására a vádlott autója a bal oldali útpadkára sodródott, majd egy jelzőtáblát kidöntve állt meg, míg a szembejövő személygépkocsi a menetiránya szerinti sávban keresztbe fordult.

A baleset miatt a szembejövő autót vezető férfi – akinek a biztonsági öve nem volt becsatolva – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A vádlott mellett, a jobb oldali első ülésben utazott a vádlott édesanyja, aki a helyszínen szintén életét vesztette az ütközés miatt. Őt a becsatolt biztonsági öv sem mentette meg.

A baleset miatt a vádlott is nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket – így combcsonttörést, agyrázkódást és egyéb sérüléseket – szenvedett. Az ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, amely egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A szabadlábon lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.