A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szentlőrinci férfival szemben, aki 2017. áprilisában olyan súlyosan bántalmazta a feleségét, hogy az belehalt a sérülésekbe.

A vádlott és felesége huzamosabb ideje rendszeresen fogyasztottak alkoholt, gyakran leittasodtak. Ilyen alkalmakkor a vádlott többször szóvá tette feleségének, hogy az asszony az őáltala keresett pénzt alkoholra költi, és nem a kiadásaikat rendezi belőle.

2017. április 29-én a vádlott és felesége a nap folyamán ismét szeszes italt fogyasztottak, majd közöttük vita alakult ki, mert a vádlott észrevette, hogy pénztárcájából újra hiányzik egy nagyobb összeg. A veszekedés során a férfi ököllel ütlegelni kezdte feleségét, de meg is rugdalta az asszonyt, illetve rátérdelt.

Miután a vádlott a bántalmazást abbahagyta, lefeküdt aludni, majd ébredésekor észlelte, hogy a felesége meghalt – ekkor értesítette egy hozzátartozóját, illetve a mentőket.

A szakértők megállapították, hogy a sértett halálát a bántalmazás okozta, ami időben elhúzódó volt, a vádlott ugyanis legalább 50-60 alkalommal ütötte illetve rúgta meg a feleségét.

Mivel a sérülések jelentős fájdalommal jártak, és a sértettnek az átlagosnál nagyobb szenvedést okoztak, ezért a férfi cselekménye különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek minősül, ami miatt akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyhöz kapcsolódó rendőrségi videó az alábbi linken tekinthető meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/halalt-okozo-testi-sertes-szentlorincen-videoval

Hozzászólások lezárva.