A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki játékszenvedélyéből eredő tartozását kívánta kábítószer-csempészéssel törleszteni.

A vádirat szerint a vádlott Szerbiában, Belgrádban játékszenvedélye miatt 3.000 eurós tartozást halmozott fel, amit nem tudott a hitelezők felé megfizetni. Az adósság rendezésére elvállalta az eljárás során ismeretlenül maradt személyek kérésére, hogy egy gépkocsiban elrejtve kábítószert szállít Szerbiából Ausztriába, Bécsbe.

A vádlott a megállapodásnak megfelelően 2017. október 27-én, az esti órákban, Belgrádban, a megbízójától átvett egy személygépkocsit, benne az elrejtett kábítószerrel. A vádlott másnap reggel 7 órakor jelentkezett belépésre a gépkocsival, Szerbia irányából, Magyarország területére, a Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen. Az útlevél-ellenőrzés után elrendelt vizsgálat során a gépkocsiban kialakított rejtekhelyről kilenc csomag, mindösszesen három és fél kilogramm kábítószergyanús port foglaltak le.

A gyorsteszt és az eljárás során elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a vádlott által becsempészni szándékozott kábítószer heroint tartalmaz, amely kábítószernek minősül. A lefoglalt kábítószer tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladta, annak több mint négyszerese.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.