Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves férfi ellen, az általa újév napján elkövetett vagyon elleni, valamint közlekedés rendjét sértő bűncselekmények miatt.

A vádlott 2018 szilveszterének éjjelén egy zártkörű rendezvényre volt hivatalos Sirokon, ahol nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott. Éjfél után több családot is meglátogatott a közelben, melynek során tovább ivott. Amikor már minden helybéli ismerősével koccintott az újévre, a férfi a kora hajnali órákban elhatározta, hogy a néhány kilométerre fekvő Recsk községben lakó barátait is felkeresi. Ennek érdekében engedély nélkül beült egy, az utcán lezáratlanul parkoló személygépkocsiba – amit a benne hagyott kulccsal elindított – és azzal Recsk felé vette az irányt.

Ittassága folytán már induláskor nekihajtott a szemközti ház kerítésének. Ennek következtében a jármű bal első kereke defektet kapott, azonban a vádlott tovább vezette az autót, bár azt egyre nehezebben tudta irányítani. Mire Recskre ért a bal első kerékről nem csak a gumiabroncs hiányzott, hanem időközben a felnije is lekopott, egészen a féktárcsáig, így a futómű megmaradt része az úttesten súrlódva szikrázott. Az autó ennek következtében oly mértékben irányíthatatlanná vált, hogy azzal egy enyhén balra ívelő kanyarban lehaladt az úttestről, és nekiütközött egy kerítésnek. A gépkocsi üzemképtelenné vált, ezért a vádlott azt hátrahagyva az első menetrend szerinti autóbusszal haza utazott Sirokba.

A férfi érvényes járművezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Az Egri Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétéségével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja az elkövetőt, akivel szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.