A Tolna Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete, robbanóanyaggal visszaélés bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a 41 éves dunakömlődi férfi ellen.

A vádlott a vadászati célú fegyvertartási engedélye alapján tartott 4 fegyvere mellett, illegálisan megszerzett egy távcsöves kispuskát is, amelyet felszerelt egy házilagos készítésű hangtompítóval. A kispuskához közel 1300 darab lőszert is vett engedély nélkül, amelyeket a szülei szomszédságában lévő lakóházának tetőterében, egy falvájatban rejtegetett. A vádlott szenvedélyesen gyűjtötte a hadi ereklyéket, így tiltott módon a birtokába jutott egy robbanóanyaggal szerelt páncéltörő lövedéknek is.

2018. június 23-án a vádlott szüleinek háza melletti ingatlanon felújítási munkákat végzett a 36 éves sértett a barátjával. A vádlott mindkét férfit régebb óta ismerte, a sértettel baráti kapcsolatban állt. A délelőtt folyamán a már ittas vádlott többször átment hozzájuk, beszélgetést kezdeményezett velük, azonban legalább négyszer elküldték, hogy hagyja őket dolgozni. A vádlott ezen megsértődött, ezért az egyik visszatérése során meg is ütötte a létrán dolgozó sértettet. A vádlott folyamatosan hergelte magát, míg végül délután negyed 2 körül, amikorra súlyosan leittasodott, magához vette a kispuskát, betárazta, kiment a saját udvarára és legfeljebb 29,8 m távolságból egy célzott lövést adott le a melléképület padlásfeljárójánál dolgozó, számára jól látható sértett felsőtestére, aki a lövés erejétől a padlástérbe zuhant.

A lövés a sértettet a mellkasának jobb oldalán, a szegycsontja mellett találta el, roncsolta több szervét és közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett. A sértettet mentőhelikopter szállította Budapestre a Honvéd Kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta, ami nélkül nagy valószínűséggel meghalt volna.

A vádlottal szemben az ügyészség halmazati büntetésül fegyház fokozatú szabadságvesztés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott a Szekszárdi Törvényszéknél, egyben indítványt tett a vádlott letartóztatásának fenntartására.

Hozzászólások lezárva.