A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség vádat emelt két 19 éves ónodi fiatalember ellen, akik  2019. március 23-án egy kiskorú fiút raboltak ki Tiszaújvárosban.

A vádirat szerint, a cselekmény idején ittas állapotban lévő vádlottak a fenti napon éjjel, Tiszaújváros belvárosában találkoztak a sértettel és barátaival, akikkel kötekedni kezdtek, mert hallani vélték, hogy sértő megjegyzést tettek rájuk. A vádlottak fellépésétől a kiskorú sértett megijedt és próbált elmenekülni a helyszínről, a vádlottak azonban utána mentek majd mikor utolérték, az I. rendű vádlott felszólította, hogy pakoljon ki a zsebeiből, vagy baj lesz. A fenyegetéstől megrémült sértett ekkor átadott a férfinak 110 Ft-ot, valamint egy 300 Ft értékű öngyújtót, melyek közül a pénzt I. rendű vádlott zsebre tette, mire a  társa azt javasolta, hogy az öngyújtót is tegye el.

Ezt követően a vádlottak a sértettel együtt visszamentek a sértett közelben tartózkodó barátaihoz, mikoris I. r. vádlott azt követelte a sértettől, hogy vegye le a cipőjét és adja át neki, mert ellenkező esetben megveri és belelöki a közeli dísztóba. Félelmében a sértett levette a 45.000 Ft értékű cipőjét, amit a férfi a földről magához vett. Ezután a sértett és szintén kiskorú barátai megpróbálták meggyőzni őt, hogy adja vissza a cipőt, azonban erre azt mondta, hogy állítsák le magukat, mert kés van nála és nem szeretné használni, majd szavainak nyomatékot adva a ruházatából elővett egy zsebkést. Végül további rövid szóváltást követően a vádlottak elhagyták a helyszínt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a II. rendű vádlottnak – aki egyébként fellépésével és kijelentéseivel társának a bűncselekmény elkövetésére irányuló szándékát mindvégig erősítette – nem volt tudomása arról, hogy  az I. rendű vádlott kést tart magánál.

A járási ügyészség az I. rendű vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, míg társát bűnsegédként elkövetett rablás bűntettével vádolja és vádiratában ennek megfelelően I. rendű vádlottal szemben fegyházbüntetés, míg a II. rendű vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyektől történő eltiltásukra tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Hozzászólások lezárva.