A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a pécsi férfi ellen, aki 2017. júniusa és 2017. augusztusa között fegyverrel rabolt ki négy pécsi dohányboltot.

A vádlott 2017 nyarán rendszeresen fogyasztott alkoholt és kábítószert, munkahelye, jövedelme azonban nem volt, ezért elhatározta, hogy dohányboltokat rabol ki, hogy pénzhez jusson. Ennek érdekében vásárolt egy játékfegyvert és készített egy álarcot.

A férfi 2017. június 7-én a késő esti órákban követte el az első bűncselekményét, amikor arcát a maszkkal eltakarva, a játékfegyverrel megfenyegette a trafik eladóját és elvitte a bevételt. Ezt követően a férfi további három dohányboltot rabolt ki, és összesen több, mint félmillió forintot tulajdonított el a négy üzletből.

A Pécsi Rendőrkapitányság 2017. augusztus 23-án, a késő esti órákban fogta el a férfit, aki ekkor épp egy újabb dohánybolt kirablására készült. A rendőrök őrizetbe vették, és gyanúsítottként kihallgatták az elkövetőt, aki beismerte a rablások elkövetését.

A vádlott cselekménye fegyveresen elkövetett rablásnak minősül, amit a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elfogtak-a-pecsi-trafikrablot-0

 

 

Hozzászólások lezárva.